U susret Vaskrsu

 

                Bubamarci su u susret Vaskrsu pravili ukrase koje su prodavali ispred škole dan pred Veliki petak. Bojili su i ukrašavali jaja od stiropora, pravili korpice od debljeg papira, kartona i krep papira.

                Svoje rukotvorine su, zajedno sa učiteljicom Dudom i vaspitačicom Oljom,  izložili ispred škole i za kratko vrijeme prodali sve do zadnjeg jajeta. Zarađeni novac su ostavili da imaju početni kapital za neki novi preduzetnički poduhvat.

                Ovim aktivnostima đaci nijesu samo pokazali svoju kreativnost, već su na pravi način, kroz praksu, učili o preduzetništvu.

                Realizovane aktivnosti su odrađene u sklopu međunarodnog projekta Creativity and Innovation 2019 koji je pokrenulo Udruženje inovativnih nastavnika “Zbornica CG”. Autorke i organizatorke projekta su učiteljica Bubamaraca Duda Vujičić i profesorica Snježana Bošković iz OŠ “Olga Golović”.

                    Slike aktivnosti Bubamaraca će biti postavljene i na sajtu https://creativityandinnovation2019.weebly.com , sajtu  ovog projekta, koji je okupio preko 400 profesora, 9000 učenika, 130 škola iz 12 zemalja svijeta.