“Innovate Your Dreams” 2019 worldwide project

inydreams00

 

           Prvo učešće Bubamaraca u projektu je, ništa manje nego veliki svjetski projekat “Pronađi, inoviraj svoje snove 2019”. Zajedno sa svojom učiteljicom Dudom uspješno izvršavaju sve zadatke. Učiteljica Duda je ujedno i državni koordinator za ovaj projekat.

           "Inovirajte svoje snove" 2019 je svjetski projekat koji  je okupio više od 1700 nastavnika i 100 000 učenika iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata.

            Projekat ima za cilj da pomogne učenicima da razumiju i da se pripreme za poslove u budućnosti. Projekat se bavi promocijom tri, od ukupno 17 ciljeva  Ujedinjenih nacija (SDGs) opisanih u Agendi za održivi razvoj do 2030. godine (kvalitetno obrazovanje, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura). Projektne aktivnosti se realizuju tokom sedam nedjelja, kroz koje se naročito ističu kompetencije učenika kao što su: komunikacija, saradnja, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije. Tema projekta su zanimanja budućnosti koja još uvijek ne postoje, uloga tehnologije u svijetu promjena, industrije budućnosti, SDGs.

              Na kraju projekta učenici i učiteljica će dobiti sertifikate. Ovo će biti prvi sertifikati Bubamaraca i sjajan početak nizanja radnih uspjeha.