Trijumf Bubamaraca na međunarodnom  konkursu

kompjuterskog crteža i kolaža "Kreativnost bez granica"

 

        Na jednom od najbrojnijh i najznačajnijih svjetskih konkursa, kada je u pitanju kompjuterski crtež i kolaž, učenici II4 su ostvarili  sjajan uspjeh – 1 zlatnu i 1 srebrnu medalju. 

         XI konkurs kompjuterskog crteža i kolaža “Kreativnost bez granica” – Haskovo 2020. ima za cilj, osim razvijanja vještina za 21. vijek, da razvija svijest o očuvanju naše Planete i života na njoj. S tim u vezi, žiri boduje sa istim brojem bodova poruku koju crtež nosi o nekom globalnom problemu, kao i likovne elemente.

         Organizatori takmičenja su Kompjuterska škola Vale, Opština Haskovo, Fondacija Evrika, Obrazovni centar Zarja, a takmičenje je podržano od strane Evropskog komeserijata za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, gđe Marie Gabrijel, kao i Ministarstva obrazovanja Bugarske.

Rezultati po kategorijama:

6 - 7 godina - zlatna medalja, Dženan Adžajlić II4,  

8 - 10 godina - srebrna medalja, Sara Jovanović II4,

Mentor učenicima je profesorica Dušanka Duda Vujičić.viber slika 2020 08 07 22 59 56

3 zlatna medalja 1sr

 

Međunarodna muzička olimpijada znanja

u čast 180 godina od rođenja Čajkovskog

Rusija, maj 2020.

muzika

 

 

 

#UciDoma - čuvaj zdravlje, stiči znanje

i osvajaj svijet matematike!

 

          

Đaci odjeljenja II4, Dudini Bubamarci  , ostvarili su značajan rezultat na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi Astro matematičar. Čestitamo Željani, Bojanu i Maši.

              Na međunarodnoj olimpijadi profesora matematike, njihova učiteljica  Duda osvojilqa je prvo mjesto.

astromatemat

 

 

#UciDoma - čuvaj zdravlje, stiči znanje

i osvajaj svijet, baš kao Bubamarci!

 

          Đaci odjeljenja II4, Dudini Bubamarci i genijalci   , u svojoj virtuelnoj učionici ne realizuju samo ishode učenja iz redovne nastave. Njihova učionica je mjesto gdje realizuju i dodatnu nastavu. Na časovima dodatne nastave iz književnosti i poznavanja prirode  spremali su se za učešće na velikoj međunarodnoj Olimpijadi znanja, koja je realizovana krajem marta 2020. godine, a rezultati takmičenja objavljeni su 15. aprila. Olimpijadu znanja organizovao je Naučno-obrazovni centar Эрудит iz  Rusije. Uspjeh Bubamaraca je prevazišao očekivanja, bez obzira na to što su vrijedno radili. Ipak je u pitanju takmičenje na svjetskom nivou. 

           Na Olimpijadi znanja iz književnosti, na temu Koliko poznaješ bajke Peroa, odlično znanje, maksimalan broj poena osvojili su Sara Jovanović, Rade Radulović, Jovana Perović i Željana Vujković.

           Na Olimpijadi znanja iz prirode, na temu Koliko poznaješ cvijeće, maksimalan broj poena osvojili su Sara Jovanović, Jakša Čanović, Nikoleta Vučković i Lena Marković.

Olimpijada znanja april 2020                                                                                                                                                             

 

Međunarodne nagrade vrijednih "Bubamaraca" i u doba "korone"

             Na dva  međunarodna likovna konkursa učenici odjeljenja II4 osvojili su sjajan uspjeh, 3 treća mjesta. 

Bubamarci učiteljice Dude Vujičić su još jednom pokazali da zaslužuju sve pohvale za rad i kreativnost.

              U martu 2020. god. na konkursu "Planeta ptica" u Voronježu - Rusiji, Dženan Adžajlić je osvojio 3. mjesto u kategoriji slikarstvo.

            U aprilu 2020. god. na konkursu " Taj divni svijet", takođe u Rusiji,  Maša Zečević je osvojila 3. mjesto u kategoriji slikarstvo, a Željana Vujković 3. mjesto u kategoriji kompjuterska grafika.

nagrade mart april kompas

 

Obilježili smo Dan inteligencije - 1. oktobar

 

         Međunarodna akcija "Dan inteligencije" pokrenuta je sa idejom da se obilježi 1.oktobar kao dan osnivanja Mense. Mensa je osnovana 1.10.1946. godine u Oksfordu u Ujedinjenom kraljevstvu. Obilježavanjem ovog dana želi se ukazati na značaj stimulacije intelektualnih sposobnosti.  Bubamarci su bili sjajni u rježavanju različitih zadataka, mozgalica.

 

Pokušajte i vi riješiti neki od ovih zadataka:

http://zbornicacg.com/file/files/duda/Mozgalice%20za%20sveznalice.pdf